Bliv blå spejder

Bliv blå spejder

Vi er en del af Det Danske Spejderkorps, hvilket betyder, at vi arbejder på et ikke-forkyndende grundlag. Så alle uanset tro kan være blå spejder. At respektere andre menneskers tro er nemlig en del af Spejderloven, som alle spejdere lover at overholde.

Hvor gammel skal man være?
Allerede når du er startet i børnehave, kan du begynde i Mikrobe-grenen.
Mikrobespejd bygger på familiespejd, hvilket vil sige, at spejderen har sin mor og/eller far med til møderne.
Desuden sørger familierne skiftevis for indholdet, som oftest foregår søndag formiddag.
Winnie der er leder i grenen, er med til møderne hver gang, og står anført som leder.

Når du starter i skole, kan du begynde som Mikro-spejder. Du kan selvfølgelig også begynde hos os, selvom du er ældre. Hvis du vil vide, hvad der sker på vores spejdermøder, er du velkommen til at deltage i op til 3 møder, inden du melder dig ind.

Hvad kræver det?
At blive spejder kræver ikke de store investeringer, inden man kan gå i gang. Med tøj på efter vejret, som godt må blive beskidt, sammen med et par fornuftige sko, er du faktisk klar. Det er en stor fordel, hvis du synes om frisk luft og naturen, da rigtig meget spejderarbejde foregår udenfor gennem hele året. Desuden skal du kunne lide at være sammen med mange andre glade spejdere, og kunne lide at samarbejde. Blandet med godt humør og gå-på-mod, vil spejderlivet give dig mange gode og spændende oplevelser.
Gruppens tørklæde, som er tegn på at du er spejder, får du udleveret af din leder når du er blevet medlem.

Hvordan bliver jeg medlem?
Det gør du ved at kontakte den gren du skal være spejder i, du har typisk mulighed for at være gratis med 2-3 gange for du skal meldes ind. indmelding skal du gøre her. er du i tvivl om noget er du velkommen til at skrive til info [at] karlafriise [dot] dk

Hvad kræver det af forældrene?
Generelt ikke meget. Men som alle andre spejdergrupper har vi gavn af opbakning fra forældrene. Især med støtte til de aktiviteter (loppemarked og juletræssalg), hvor vi tjener penge til gruppen og vores spejderaktiviteter. Måske har du nogle kompetencer, som gruppen kan have gavn af i ny og næ? Du kan altid kontakte gruppens bestyrelse eller ledere for at høre, hvordan du kan give en hånd med i dit barns spejdergruppe.

Hvad koster det?
Kontingentet er 150 kr. pr. kvartal for mikrober, og ellers 210 kr. pr. kvartal. Det er muligt at betale via PBS. Derudover skal der som regel betales et beløb ved tilmelding til ture og lejre, som er afhængig af udflugtsmål og varighed. Typisk vil beløbet være omkring 80-130 kr. pr. lejr.

Hvad med uniform og udstyr?
Når du har fundet ud af, at spejder er lige er noget for dig, er det på tide at få købt uniform og udstyr. Ingen forventer, at du køber det hele på én gang. Det første du bør anskaffe dig er uniformen. Den kan købes i spejdersport - www.spejdersport.dk - som bl.a. ligger i Næstved,
Roskilde og Tåstrup. Som medlem af Det Danske Spejderkorps får du 10 % rabat hos Spejder Sport.
Du kan desuden købe t-shirt (vores sommeruniform), og sangbog i spejderhytten.

Hvor skal jeg henvende mig?
Du kan ringe og få en snak med lederen af den gren, som du er interesseret i og aftale nærmere.
Telefonnumre på lederne finder du under hver gren.

Vi glæder os til at se dig.